چهار هزار تایی ها

چهار هزار تایی ها

چهار هزار تایی ها

چهار هزار تایی ها

آلرژی بینی

آلرژی بینی

 آلرژی بینی ،آلرژی بینی در کودکان،آلرژی بینی چیست،آلرژی بینی درمان،آلرژی بینی و درمان،آلرژی بینی علائم،آلرژی بینی بعد از عمل،آبریزش بینی،آبریزش بینی کودکان،آبریزش بینی و عطسه،آبریزش بینی در کودکان،آبریزش بینی در کودکان زیر یک سال،آبریزش بینی در کودکان زیر دو سال،آبریزش بینی در کودکان نشانه چیست،درمان آلرژی بینی در کودکان،علائم آلرژی بینی در کودکان،درمان آبریزش بینی در کودکان زیر دو سال

آلرژی بینی ، آلرژی بینی در کودکان ، آلرژی بینی چیست ، آلرژی بینی درمان ، آلرژی بینی و درمان

آلرژی بینی

آلرژی بینی حالتی است که در آن مخاط پوشاننده درون حفرات بینی در اثر عوامل حساسیت زای خارجی( آلرژن ها) دچار التهاب می شود که نتیجه آن بروز علایمی مانند آبریزش، عطسه مکرر، گرفتگی و خارش بینی است.دستگاه ایمنی بدن انسان مسئولیت دفاع بدن را بر عهده دارد. این دستگاه دائماً عوامل خارجی را شناسایی کرده و علیه آنها واکنش مناسب نشان می دهد. یکی از واکنش های دستگاه ایمنی در برابر عوامل خارجی تولید و ترشح موادی به نام ” ایموتوگلوبولین ها” است که از یاخته هایی به نام ” لنفوسیت نوع ب” تولید می شوند. آلرژی بینی در واقع نوعی واکنش بیش از حد دستگاه ایمنی در برابر عوامل محرک خارجی است که با واسطه نوعی از ایمونوگلوبولین به نام ” ایمونوگلوبولینE” صورت میگیرد.هنگامی که فرد مستعد به آلرژی در معرض یک عامل حساسیت زا( آلرژن) قرار می گیرد، ابتدا “ایمونوگلوبولینE” از لنفوسیت های ب آزاد می شود، اگر این افراد مجدداً در معرض همان عامل خارجی حساسیت زا قرار گیرد، ایمونوگلوبولینE به گیرنده های موجود در غشاء سلولی به نام سلول “ماست” (Mast cell) می چسبد و پس از اتصال، موادی از سلول”ماست” آزاد می شود که به آنها “مواد واسطه” می گویند. یکی از این مواد هیستامین نام دارد . هیستامین و سایر مواد واسطه آزاد شده بر روی مخاط بینی اثر گذارده و تغییراتی در آن ایجاد می کنند و از این رو علایم آلرژی بینی پدیدار می شود.

درمان آلرژی بینی

آلرژی بینی در افراد مذکر بیش از افراد مونث دیده می شود و اوج بروز آن در سنین جوانی است. در زنان مبتلا به آلرژی بینی، نشانه های بیماری در زمان بارداری ، دوران عادت ماهانه دوره یائسگی شدت می یابد. برای آنکه فردی به آلرژی بینی دچار شود، نوعی استعداد ژنتیکی لازم است، به طوری که در یک بررسی نشان داده اند که حدود نیمی از کسانی که به آلرژی بینی دچارند، در افراد خانواده خود سابقه آلرژی داشته اند و این امر نشان می دهد که برای ابتلا به آلرژی، نوعی استعداد ژنتیکی لازم است.در بررسی ها نشان داده اند که اگر هر دو والدین به آلرژی دچار باشند، احتمال بروز آلرژی در فرزندان آنها 75 درصد و اگر یکی از والدین به آلرژی مبتلا باشد، میزان بروز بیماری در فرزندان پنجاه درصد است.اگرچه این بیماری خطرناک نیست، اما فردی که بدان دچار است ،کیفیت زندگیش تا حدی تغییر می کند و آلرژی بینی سبب ناراحتی او می شود.آلرژی بینی سبب تشدید التهاب گوش میانی، التهاب سینوسهای مجاور بینی و بیماری آسم می شود. مثلاً نشان داده اند که بروز آسم در کسانی که به آلرژی بینی دچارند، چهار برابر بیش از افراد عادی است.

درمان خانگی آلرژی بینی

بهترین غذا که خوردن آن به فرد مبتلا به آلرژی توصیه می شود سوپ جو است. البته در طرز تهیه این سوپ باید نکاتی را رعایت کنید مثل :سوپ را طوری درست کنید که رقیق باشد و داخل آن پیاز نریزید ، می توانید کمی هم مرغ به آن اضافه کنید و به عنوان ادویه از زردچوبه کمک بگیرید. افرادی که بیش از حد سرفه می کنند برای رفع این مشکل یک قاشق غذاخوری تخم خشخاش را در سوپ شان بریزند. در افرادی که نزله سرد و خلط پشت گلو دارند در صورتی که ترشحات زیاد است توصیه می شود که سوپ را به صورت داغ همراه با ادویه جات گرم مانند زیره، دارچین و فلفل میل کنند اما استفاده از فلفل و ادویه جات در نزله گرم توصیه نمی شود چراکه تحریک کننده است ؛ همچنین مواد غذایی مانند سیر، پیاز، ترب و تربچه برای این بیماران مضر است.

آلرژی بینی

درمان آلرژی بینی، دارای سه مرحله است.مرحله نخست شناخت ماده حساسیت زا(به روش تست پریک یااندازه گیری آن در خون)ودوری گزیدن از آن است.روشهای متعددوموثری برای کاهش موادحساست زای داخل خانه مانند گردوغبارمایت ،پشم و موی حیوانات خانگی،قارچها و کپکهای موجود در محلهای مرطوب خانه وسوسک وجوددارد. برای کاهش برخورد باموادحساسیت زای خارج خانه ،مانند گرده گیاهیان وقارجها بهتراست در ساعتهایی که این مواد بیشترین تراکم را در هوادارند(بین ساعت 11صبح تا3بعدازظهر)فرد در خانه بماند وبیرون نرود. اگر با رعایت این مواردهمچنان علایم آلرژی باقی بماند ،مرحله دوم دردرمان این بیماران ،استفاده از داروست.داروهای مختلفی برای درمان آلرژی بینی وجوددارد.دربرخی ازمواردکه علایم بیمارشدیداست ،ممکن است به ترکیب چند دارو نیاز باشد.چنانچه پرهیز از مواد حساسیت زا و درمان دارویی موثر نباشد،مرحله سوم ،انجام “واکسن درمانی” یا”ایمونوتراپی”است.

درمان آلرژی بینی

اگر چه عمده موارد ایجاد کننده آلرژی بینی ناشی از استنشاق عوامل محرک است، اما گاهی برخی غذاها نیز می توانند سبب بروز آلرژی شوند.گاهی آلرژی غذایی به علت مواد افزودنی و محافظی است که به مواد غذایی اضافه می کنند مانند سولفیت ها، بنزوات ها و تارتارازین. برخی از غذاها نیز حاوی هیستامین هستند که سبب بروز واکنش های کاذب آلرژیک شامل برافروختگی ، سردرد و آلرژی بینی می شوند. برای نمونه اگر پنیر و ماهی را درست نگهداری نکنیم می توانند این حالات را ایجاد کنند.آلرژی بینی ناشی از مصرف برخی از غذاها به ویژه نزد کودکان شایع است. مواد غذایی مانند شیر، تخم مرغ و پنیر را می توان نام برد.در افراد بزرگسال نیز آجیل، ماهی و برخی مرکبات می تواند در اشخاص مستعد، آلرژی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید : علائم آلرژی ♥ آلرژی چشمی ♥ سرفه های آلرژیک ♥ آلرژی به گربهآلرژی غذایی چیست

شربت کتوتیفن

شربت کتوتیفن

شربت کتوتیفن ,شربت کتوتیفن خارجی,شربت کتوتیفن برای نوزاد 6 ماهه,شربت کتوتیفن برای نوزاد دو ماهه,شربت کتوتیفن برای سرفه کودکان,شربت کتوتیفن برای سرفه

شربت کتوتیفن

توضیحاتی در مورد شربت کتوتیفن

شربت کتوتیفن از داروهایی است که به منظور پیشگیری از حملات آسم تجویز می‌شود. از این دارو به عنوان آنتی‌هیستامین برای درمان سرفه و آلرژی نیز استفاده می‌شود. خواب‌آلودگی، سرگیجه و سردرد برخی از عوارض مصرف شربت کتوتیفن می‌باشد. آلرژی یا انواع حساسیت ها ممکن است برای هر فرد در هر فصلی بروز کند. آلرژی به دلیل واکنش سیستم ایمنی بدن به عوامل مختلف به وجود می‌آید. افراد مبتلا به آلرژی دارای سیستم ایمنی حساس هستند که به عوامل مختلفی که در محیط وجود دارد به سرعت واکنش نشان می‌دهد و باعث بروز مشکلاتی برای شخص می‌شود. این واکنش ممکن است بیش از اندازه، و نسبت به عواملی باشد که در حالت عادی باعث تحریک سیستم ایمنی بدن انسان نمی‌شوند. درمان آلرژی در خانه یکی از مهم ترین دغدغه های افراد مبتلا به انواع حساسیت است.در این مطلب از سایت جسارت در مورد شربت کتوتیفن صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!

مشخصات شربت کتوتیفن

 نام های دیگر Zaditor – Alaway – Refresh Eye . اشکال دارویی: قرص، شربت. حساسیت‌های فصلی که معمولا خود را با علایمی همچون آبریزش بینی و سرفه نشان می‌دهند در میان افراد شایع هستند. این نوع حساسیت‌ها بیشتر به هنگام تغییر فصول رخ می‌دهند که استفاده از دارو و قرص ضدحساسیت می‌تواند تا حد زیادی به کاهش علایم آن کمک کند. شربت کتوتیفن یکی از داروهای آنتی‌هستامین بوده که در این زمینه تجویز می‌شود. 

شربت کتوتیفن چیست

شربت کتوتیفن (Ketotifen) از آنتی‌هیستامین‌هایی است که به منظور پیشگیری از آسم استفاده می‌شود. این دارو در موارد دیگری همچون التهاب بینی و التهاب ملتحمه و همچنین درمان سرماخوردگی، آلرژی و کهیر نیز به کار می‌رود. کتوتیفن با کاهش التهاب در مجاری هوایی، باعث حرکت آزادتر هوا در آن‌ها می‌شود. توجه داشته باشید که این دارو در حملات آسم استفاده نمی‌شود و فقط برای پیشگیری موثر است. این دارو به شکل قرص و شربت در دسترس است.

تداخل دارویی با شربت کتوتیفن

بوپروپیون، دونپزیل، داروهای ضد دیابت خوراکی، آنتی‌هیستامین‌ها، داروهای خواب‌آور و آرام‌بخش‌ها

نحوه مصرف شربت کتوتیفن

اگرچه بهتر است دوز مصرفی به صورت دقیق توسط پزشک تعیین گردد اما به طور معمول میزان مصرف در بزرگسالان و کودکان بزرگتر از 3 سال 1 میلی‌گرم (معادل یک پیمانه یا 5 میلی‌لیتر) دو بار در روز بعد از غذا و برای کودکان 6 ماهه تا 3 سال 5/0 میلی‌گرم (معادل نصف پیمانه) دو بار در روز می‌باشد. توجه: مصرف شربت کتوتیفن برای کودکان زیر شش ماه ممنوع است.

شربت کتوتیفن در بارداری و شیردهی

توصیه می‌شود در دوران بارداری و شیردهی این دارو با احتیاط مصرف شود.

نکاتی در مورد مصرف شربت کتوتیفن

دوره درمان را کامل کنید. این دارو ممکن است باعث خواب‌آلودگی و گیجی گردد لذا در دوره‌ی مصرف این دارو از رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به هوشیاری کامل دارند خودداری نمایید. در صورت داشتن حساسیت دارویی و غذایی شدید قبل از مصرف این دارو پزشک را در جریان قرار دهید. طی مصرف این دارو مواردی مثل هیجان‌زدگی، بی‌قراری و بی‌خوابی مشاهده شده است. در صورت ابتلا به بیماری‌هایی مثل دیابت و صرع قبل از مصرف دارو پزشک را در جریان قرار دهید. در صورت فراموشی مصرف یک نوبت دارو به محض یادآوری آن را مصرف کنید اما اگر زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده است از نوبت فراموش شده چشم پوشی کرده و مقدار مصرف نوبت بعدی را نیز 2 برابر نکنید.

موارد مصرف شربت کتوتیفن

درمان حساسیت، سرماخوردگی، رینیت، آلرژی، کهیر و … در مورد کودکان باعث بهبود خواب می‌شود، برای کودکان سه‌ماهه یک سی سی هرشب بمدت ۱۰ تا ۱۴ شب توصیه می‌شود. البته حتماً با مشورت پزشک باشد.

مکانیسم اثر شربت کتوتیفن

دارو موجب بلوک تقریباً اختصاصی گیرنده H۱ هیستامین می‌شود. هیستامین واسطه شیمیایی آزادشده از سیستم ایمنی است که عامل بروز اغلب علائم التهاب ناشی از آلرژی یا سرماخوردگی مانند آبریزش بینی و … است.

مقدار مصرف شربت کتوتیفن

بزرگسالان: برای پیشگیری از آسم آتوپیک به صورت خوراکی 5 میلی لیتر شربت (1 میلی گرم کتوتیفن) دو بار در روز صبح و عصر تجویز می شود. کودکان 6 ماه تا 3 سال: برای پیشگیری از آسم آتوپیک، به صورت خوراکی 0.25 میلی لیتر (0.05 میلی گرم کتوتیفن) به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، 2 بار در روز صبح و عصر تجویز می شود. برای کودکان بزرگتر از 3 سال مقدار مصرف مطابق بزرگسالان تجویز می گردد.

آلرژی چیست

آلِرژی یا حَسّاسیَت، (به انگلیسی: allergy) واکنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل گوناگون است. کسانی که دچار حساسیت هستند، دارای دستگاه ایمنی فوق هوشیار هستند که نسبت به مواد ظاهراً بی‌ضرر موجود در محل زندگیشان، واکنشی بیش از حد معمول نشان می‌دهند. برای مثال گرده گیاهان، می‌تواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبرو شده‌است. حساسیت یک مشکل بسیار شایع است و تقریباً از هر ده نفر، دو نفر به نوعی از آن مبتلا هستند. نتایج مطالعه‌ای علمی در دانشگاه اوتاگو نشان می‌دهد کودکانی که به مکیدن انگشت شست یا جویدن ناخن دست خود عادت دارند، کمتر با خطر ابتلا به آلرژی مواجه هستند. اگرچه به تشویق این نوع از رفتار در کودکان توصیه نمی‌شود، اما ظاهراً این عادت‌ها از جنبه‌های مثبت و غیرقابل انکاری نیز برخوردارند.

واکنش آلرژی و حساسیت در بدن

هنگامی که یک سیستم ایمنی افراطی در معرض یک ماده حساسیت‌زا قرار می‌گیرد، چند اتفاق می‌افتد: بدن برای مبارزه با ماده مذکور، شروع به تولید نوع خاصی پادتن می‌کند که IgE نام دارد. پادتن‌ها به نوعی سلول خونی که ماست‌سل mast cell نام دارد متصل می‌شوند. این سلول‌ها در دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی، که محل اصلی ورود عوامل آلرژی زا است، فراوانند. ماست‌سل‌ها با انفجار خود مواد شیمیایی مختلفی از جمله هیستامین و اینترلوکین آزاد می‌کنند که عامل اصلی بروز بسیاری از علایم آلرژی است که از جملهٔ این علایم می‌توان به خارش گلو، آب‌ریزش بینی، اشک‌ریزش، عطسه و سرفه اشاره نمود. اگر مادهٔ حساسیت‌زا در هوا باشد، واکنش آلرژِیک در چشم‌ها، بینی و ریه رخ می‌دهد و اگر این ماده خورده شود، واکنش آلرژیک در دهان، معده و سایر بخش‌های دستگاه گوارش بروز می‌کند. گاهی واسطه‌های شیمیایی آزادشده در بدن به قدری زیاد است که علایم بسیار حادی نظیر کهیر، کاهش فشار خون، شوک یا بیهوشی نیز به وجود می‌آید.

علائم آلرژی و حساسیت چیست

نشانه‌های آلرژی را می‌توان به سه دسته خفیف، متوسط و حاد تقسیم نمود. واکنش خفیف، شامل نشانه‌هایی است که یک ناحیه از بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهد، مانند التهاب، خارش و آبریزش از چشم. علایم خفیف به بخش‌های دیگر بدن منتقل نمی‌شوند. نشانه واکنش متوسط، در بخش‌های مختلف بدن منتشر می‌شوند و خارش چشم ممکن است به خارش گلو و تنگی نفس هم منجر شود. عکس العمل حاد که آنافیلاکسی (anaphylaxis) نام دارد، نادر است و یک موقعیت خطرناک و از جمله مواردی است که درمیان فوریت‌های پزشکی قرار دارند. در چنین مواردی، آلرژی در تمام بدن منتشر می‌شود. این حالت ممکن است با مجموعه‌ای از حملات خارش چشم و صورت آغاز شود و در عرض چند دقیقه، به سرعت در تمام بدن پخش شود و علایم جدی‌تری چون درد معده، گرفتگی عضلات، تهوع و اسهال را به دنبال داشته و در عین حال درجه التهاب مجاری تنفسی و گوارشی به حدی برسد که تنفس و بلع بسیار مشکل شود. آشفتگی ذهنی و سرگیجه نیز از جمله علایم حساسیت هستند زیرا مشکل آنافیلاکسی باعث کاهش شدید فشار خون نیز می‌شود.

عوامل ابتلا به آلرژی

تمام افراد به آلرژی مبتلا نیستند. اکثر حسّاسیت‌ها، ارثی هستند و از والدین به فرزندان منتقل می‌شوند. اشخاص می‌توانند توانایی ابتلاء به آلرژی را نیز ارث ببرند و در عین حال به هیچ مادهٔ خاصی حساس نباشند و فقط نقش انتقال‌دهنده را بازی کنند. هنگامی که یکی از والدین به نوعی از حساسیت مبتلا باشد، شانس ابتلای فرزند او ۵۰٪ و اگر هر دو آنها آلژیک باشند، این مقدار به ۷۵٪ می‌رسد. برخی عوامل ابتلاء به آلرژی اینها هستند: عوامل غذایی مغزیات و آجیل (به ویژه بادم زمینی) ماهی‌ها و صدف‌ها لبنیات تخم مرغ فرآورده‌های سویا گندم برخی میوه‌ها (مانند موز و کیوی) عوامل محیطی کائوچو (لاتکس) گرده افشانی کپک خزحیوانات نیش زنبور گرد و غبار دود تنباکو آلودگی

تشخیص آلرژی

کنترل مؤثر بیماری آلرژی وابسته به تشخیص دقیق آن می‌باشد. آزمایش حساسیت می‌تواند کمک به تأیید یا رد آلرژی کند. تشخیص درست، مشاوره و توصیه‌های پیشگیری، که بر اساس آزمایش‌های معتبر حساسیت انجام شده باشند، می‌توانند منجر به کاهش نشانه‌های حساسیت شوند و نیاز به داروهای ضد حساسیت را کم کنند. دو روش متفاوت برای تشخیص وجود آنتی‌بادی‌ها و نوع حساسیت در بدن وجود دارند:آزمایش از طریق پوست و آزمایش خون که هر دوی این روشها معتبرهستند و توصیه می‌شوند. این دو روش مقرون به صرفه و اقتصادی هستند. تشخیص زود هنگام و دقیق موجب کاهش هزینه‌های مشاوره، جلوگیری از مراقبتهای ثانویه، تشخیص اشتباه و پیشامدهای حاد و اورژانسی می‌گردد. حساسیت با گذشت زمان تغییر می‌کند. تست‌های منظم در رابطه با آلرژنها، اطلاعاتی را در خصوص تغییرات بیماری و مدیریت آن و درنتیجه بهبود وضعیت زندگی و سلامت بیمار می‌دهد. معمولاً برای تشخیص این که آیا حساسیت به مواد غدایی چون شیر، تخم مرغ، سویا و گندم تشدید شده‌است یا خیر از تست‌های سالیانه استفاده می‌شود و برای ارزیابی میزان تشدید حساسیت، عواملی چون، بادم زمینی، مغزیات، ماهی و صدفها، آزمایش‌هایی با فاصله زمانی دو تا سه ساله انجام می‌شوند.

پیشگیری از آلرژی

در دوران بارداری، مصرف غذاهای مختلف مانند کرفس، مرکبات، فلفل خام، مارگارین و روغن نباتی با ابتلاء به اگزما در ارتباط است. مصرف بالای آنتی‌اکسیدان‌ها، زینک و سلنیوم در دوران بارداری می‌تواند از ابتلاء به آلرژی جلوگیری کند که این احتمال ابتلاء به آسم، خش خش سینه و اگزما را در خردسالی کاهش می‌دهد. پس از تولد و قبل از ۱۷ هفتگی، استفاده زودهنگام از غذاهای سفت و متنوع می‌تواند خطر ابتلاء نوزاد به آلرژی را افزایش دهد.

درمان خانگی آلرژی

سرکه سیب علاوه بر خاصیت ضد آلرژیکی که دارد می‌تواند برای درمان‌های دیگر مانند کاهش وزن مؤثر باشد. با این حال بسیاری از مردم نمی‌دانند که سرکه سیب تا چه حدی می‌تواند برای بهبود علائم آلرژی مفید باشد. سرکه سیب می‌تواند مخاط ناشی از آلرژی را کاهش دهد و سیستم لنفاوی بدن را پاک کند. برای آن که علائم آلرژی به صورت مطلوبی تسکین پیدا کند، سه بار در روز یک قاشق چای‌خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب ترکیب کنید و سپس آن را بنوشید. این کار سبب می‌شود تا علائم آلرژی حاد مانند سرفه و حالت تهوع را بهبود بخشد.کوئرستین یک فلاونول طبیعی است که باعث تثبیت سلول‌های مغز در مقابل انتشار هیستامین می‌شود. در یک واکنش آلرژیک، سلول‌های تحریک شده آنتی بادی منتشر می‌کنند که آن‌ها را به سلول‌های مغز متصل می‌کند. زمانی که هیستامین آزاد می‌شود ممکن است باعث خارش و سوزش چشم‌ها یا جاری شدن اشک ، باعث خارش بینی، عطسه و افزایش مخاط شود. همچنین ممکن است سبب خارش پوست و بروز کهیر و جوش شود. امکان دارد باعث گرفتگی سینوس‌ها و سردرد شود. تنگی نفس، اسپاسم و زخم معده از دیگر علائم انتشار هیستامین است. کوئرستین حاوی آنتی اکسیدان است که می‌تواند به کاهش علائم ناشی از آلرژی و درمان سریع آن کمک کند. میوه‌ها و سبزیجات منابع سرشار از کوئرستین هستند. مخصوصا مرکبات، سیب، پیاز و روغن زیتون.آلرژی به دلیل واکنش نامتعادل سیستم ایمنی بدن است که به یک محرک، واکنش شدیدی از خود نشان می‌دهد. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که وجود باکتری‌های مفید در روده با کاهش ابتلا به آلرژی رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد. شواهد نشان می‌دهد که وجود این باکتری‌ها در روده‌ی زنان باردار باعث کاهش احتمال ابتلای فرزندان آن‌ها به آلرژی در طول دوران حیاتشان می‌شود. در صورتی که شما نیز در مقابل آلودگی و گرد و غبار دچار حساسیت می‌شوید، می‌توانید باکتری‌های دستگاه گوارشتان را با مصرف خوراکی‌های پروبیوتیک متعادل کنید. امروزه ماست‌های پروبیوتیک در کشورمان عرضه شده‌اند که حاوی باکتری‌های مفید برای دستگاه گوارشی مخصوصا روده هستند. یکی از فواید آن‌ها نیز کمک به جلوگیری از ابتلا به آلرژی‌ های مختلف و همچنین برای درمان آلرژی بسیار مفید است.شواهد نشان می‌دهد که عسل از تاثیرگذارترین مواد طبیعی بر روی درمان آلرژی و حساسیت است. خوردن عسل باعث می‌شود تا بدن با مواد آلرژی‌ زای موجود در محیط سازگار شود. عسل مانند یک آلرژی طبیعی عمل می‌کند منتها بدون اثرات جانبی. خوردن یک قاشق چای‌خوری یا بیشتر از عسل طبیعی باعث پیشگیری از ابتلا به حساسیت می‌شود. همچنین خوردن روزانه عسل در سه نوبت، باعث از بین بردن علائم و درمان آلرژی می‌شود. پیشنهاد می‌شود بلافاصله بعد از شروع علائم آلرژی، اقدام به خوردن عسل شود تا بهبودی سریع‌تر حاصل شود.

بیشتر بخوانید : شربت گایافنزین ♥ شربت دیفن هیدرامین ♥ شربت سودوافدرین ♥ شربت برای سرفه کودکان شربت اکسپکتورانت

قرص دمیترون

قرص دمیترون

قرص دمیترون ,قرص دمیترون اندانسترون,قرص دمیترون در بارداری,قرص دمیترون برای کودکان,قرص دمیترون و یبوست,قرص دمیترون 4 در بارداری,قرص دمیترون ویکی پدیا,قرص دمیترون برای بارداری,قرص دمیترون ۴ برای چیست,قرص دمیترون ۴ چیست,قرص دمیترون اندانسترون 4,قرص دمیترون اندانسترون برای چیست,قرص دمیترون اندانسترون در بارداری

قرص دمیترون

توضیحاتی در مورد قرص دمیترون

قرص دمیترون (Demitron) به منظور جلوگیری از تهوع و استفراغ ایجاد شده در بارداری، جراحی، شیمی درمانی، سرطان یا درمان با اشعه استفاده می‌شود. یبوست و اسهال برخی از عوارض مصرف این دارو می‌باشد.

نکاتی در مورد مصرف قرص دمیترون

اگر موارد زیر را دارید نباید قرص دمیترون استفاده کنید: آپومورفین یا (Apokyn) استفاده می کنید شما به داروهای ضد افسردگی یا داروهای مشابه (دلاسترون، گرانیزترون، پالوسوئترون) حساسیت دارید. برای اطمینان از این که قرص دمیترون برای شما مناسب است، اگر مشکلات زیر را دارید به پزشک بگویید: بیماری کبد؛ عدم تعادل الکترولیتی (مانند سطح پایین پتاسیم یا منیزیم در خون)؛ نارسایی احتقانی قلب، ضربان قلب آرام؛ سابقه شخصی یا خانوادگی سندرم طولانی QT؛ یا انسداد در دستگاه گوارش شما (معده یا روده). قرص دمیترون به جنین آسیبی نمی رساند. اگر حامله هستید ( حالت تهوع بارداری کی تموم میشه)، به پزشک خود بگویید. مشخص نیست آیا دمیترون به شیر ادر منتقل می شود یا می تواند به نوزاد شیرخوار آسیب برساند یا خیر. در صورتی که به نوزاد شیر می دهید، به پزشک خود اطلاع دهید. دمیترون برای افراد کمتر از 4 سال توصیه نمی شود. موارد مصرف قرص دمیترون و عوارض جانبی این دارو

نحوه مصرف قرص دمیترون

مقدار مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می‌شود.می‌شود. به طور معمول به منظور پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از جراحی در بزرگسالان مقدار ۴ میلی‌گرم از دارو در مدت ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه بصورت داخل وریدی تجویز می‌شود . توجه: دمیترون برای افراد کمتر از 4 سال توصیه نمی‌شود.

مصرف قرص دمیترون

قرص دمیترون تحت نظر پزشک تجویز می شود. تمام دستورالعمل های روی برچسب دارو را مطالعه کنید. این دارو را در مقادیر بیشتر یا کمتر و یا طولانی تر از حد توصیه شده مصرف نکنید.قرص دمیترون را می توان با غذا یا بدون آن مصرف کرد.اولین دوز معمولا قبل از شروع عمل جراحی، شیمی درمانی یا تابش درمانی مصرف می شود. دستورالعمل دوز توصیه شده توسط دکتر را با دقت دنبال کنید.قرص دمیترون معمولی را با یک لیوان آب کامل بخورید. مصرف معمول دوز بزرگسالان قرص دمیترون برای تهوع / استفراغ: خوراکی شیمی درمانی سرطانی بسیار مؤثر (HEC): دوز توصیه شده: 24 میلی گرم خوراکی 30 دقیقه قبل از شروع یک روز ) HEC شامل دوزهای سیپلاتین 50 میلی گرم / مترمربع یا بیشتر) شیمی درمانی سرطان (MEC): دوز توصیه شده: 8 میلی گرم خوراکی دو بار در روز، اولین دوز 30 دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و دوز بعدی 8 ساعت بعد تجویز می شود. سپس 8 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز (هر 12 ساعت) 1 تا 2 روز پس از اتمام شیمی درمانی تزریقی دوز توصیه شده: 0.15 میلی گرم بر کیلوگرم IV با دوز اول (تزریق بیش از 15 دقیقه) 30 دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و دوزهای بعدی 4 و 8 ساعت پس از اولین دوز تزریق می شود. حداکثر دوز 16 میلیگرم در هر دوز .کاربردها: پیشگیری از تهوع و استفراغ همراه با HEC یا MEC پیشگیری از تهوع و استفراغ همراه با دوره های ابتدایی و تکرار شیمی درمانی مصرف معمول دوز بزرگسال قرص دمیترون برای تهوع / استفراغ پس از عمل: خوراکی: دوز توصیه شده: 16 میلی گرم خوراکی 1 ساعت قبل از بیهوشی تزریقی: دوز توصیه شده: 4 میلی گرم IV (رقیق نشده) بلافاصله قبل از بیهوشی یا بعد از عمل (تهوع و / یا استفراغ در عرض 2 ساعت بعد از جراحی) . جایگزین: 4 میلی گرم IM (رقیق نشده) کاربردها: پیشگیری از تهوع و استفراغ پس از عمل مصرف روزانه بزرگسالان برای تهوع / استفراغ – ناشی از رادیوتراپی: دوز توصیه شده: 8 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز تابش به کل بدن: 8 میلی گرم خوراکی 1 تا 2 ساعت قبل از هر بخش از پرتودرمانی هر روز رادیوتراپی به شکم با دوز بالا: 8 میلی گرم خوراکی 1 تا 2 ساعت قبل از رادیوتراپی، دوزهای بعدی هر 8 ساعت بعد از اولین دوز برای 1 تا 2 روز پس از اتمام پرتودرمانی رادیوتراپی روزانه به شکم: 8 میلی گرم خوراکی 1 تا 2 ساعت قبل از رادیوتراپی، دوزهای بعدی هر 8 ساعت بعد از اولین دوز برای هر روز رادیوتراپی تجویز می شود کاربردها: پیشگیری از تهوع و استفراغ در ارتباط با رادیوتراپی مصرف روزانه کودکان برای تهوع / استفراغ – پس از عمل: تزریقی: 1 ماه تا 12 سال:کمتر از 40 کیلوگرم: دوز توصیه شده: 0.1 میلی گرم بر کیلوگرم IV بیش از 2 تا 5 دقیقه بلافاصله قبل / بعد از بیهوشی یا بعد از عمل (تهوع و / یا استفراغ که در مدت کوتاهی پس از جراحی اتفاق می افتد) 40 کیلوگرم و بیشتر:دوز توصیه شده: 4 میلی گرم IV در 2 تا 5 دقیقه بلافاصله قبل / بعد از بیهوشی یا بعد از عمل (تهوع و / یا استفراغ در مدت کوتاهی پس از جراحی) کاربردها: پیشگیری از تهوع و استفراغ پس از عمل دوز معمول کودکان دچار تهوع و استفراغ – شیمی درمانی: خوراکی: 4 تا 11 سال: دوز توصیه شده: 4 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز، اولین دوز 30 دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و دوز بعدی 4 و 8 ساعت بعد از دوز اول تجویز می شود. سپس 4 میلی گرم خوراکی 3 بار در روز (هر 8 ساعت) 1 تا 2 روز پس از اتمام شیمی درمانی 12 سال و بالاتر: دوز توصیه شده: 8 میلی گرم خوراکی دو بار در روز، اولین دوز 30 دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و دوز بعدی 8 ساعت بعد تجویز می شود. سپس 8 میلی گرم خوراکی 2 بار در روز (هر 12 ساعت) 1 تا 2 روز پس از اتمام شیمی درمانی تزریقی: 6 ماه تا 18 سال: دوز توصیه شده: 0.15 میلی گرم بر کیلوگرم IV، با دوز اول (تزریق بیش از 15 دقیقه) 30 دقیقه قبل از شروع شیمی درمانی و دوزهای بعد 4 و 8 ساعت بعد از اولین دوز حداکثر دوز: 16 میلی گرم (در هر دوز) کاربردها: پیشگیری از تهوع و استفراغ همراه با شیمی درمانی سرطان پیشگیری از تهوع و استفراغ همراه با دوره های ابتدایی و تکرار شیمی درمانی 

شرایط نگهداری قرص دمیترون

قرص را تا زمان مصرف در بسته بندی خود نگه دارید. بسته را باز کنید و فویل را نیز باز کنید. قرص را از طریق فویل فشار ندهید و به قرص آسیب نرسانید. قرص را با دست خشک بردارید و در دهان قرار دهید. کل قرص را قورت ندهید. اجازه دهید قرص بدون جویدن در دهان حل شود. پس از قورت دادن قرص حل شده چند بار آب بخورید. – آمپول را دور از نور و در دمای زیر ۳۰ درجه سانتیگراد نگهداری و از یخ زدگی محافظت نمائید . – دارو را دور از دسترس کودکان نگهداری نمایید . – از مصرف داروی تاریخ گذشته پرهیز کنید . – درصورت تغییر رنگ و یا ایجاد رسوب از مصرف آمپول خودداری کنید .

توصیه هایی در مورد مصرف قرص دمیترون

اگرچه یکی از موارد استفاده از قرص دمیترون رفع تهوع دوران باداری است و به جنین آسیبی نمی‌رساند اما با این وجود باردار بودن خود را به پزشک اطلاع دهید. در صورتی که به نوزاد شیر می‌دهید، به پزشک خود اطلاع دهید. قرص دمیترون را می‌توان با غذا یا بدون آن مصرف کرد. اگر یک نوبت از دارو فراموش شد و تهوع و استفراغی وجود نداشت ، این نوبت از دارو را مصرف نکرده و بقیه را طبق دستور قبلی مصرف کنید ولی در صورتیکه تهوع و استفراغ وجود داشت، هر چه سریع‌تر نوبت فراموش شده را مصرف نمایید. اگر رانندگی می‌کنید یا کاری که نیاز به هشیاری کامل دارد انجام می‌دهید مراقب باشید زیرا این دارو ممکن است حواس شما را مختل سازد. اگر بیمار سابقه ابتلا به بیماری‌های کبدی را دارد قبل از مصرف دارو باید با پزشک مشورت کند. در صورت بروز عوارضی مثل درد سینه، قرمزی، درد و سوزش در محل تزریق، تنگی نفس، خس خس سینه، تنفس کوتاه و سخت، بثورات جلدی، کهیر و خارش سریعا به پزشک مراجعه کنید. در مورد تمام داروهایی که استفاده می‌کنید با پزشک خود صحبت کنید. توصیه می‌شود بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه از این دارو استفاده نکنید. جدی‌ترین عوارض قرص دمیترون تپش قلب و یا سریع شدن نرخ ضربان قلب می‌باشد. برای بیماران دارای نارسایی کبد، حداکثر دوز مصرفی ۸ میلی‌گرم در روز می‌باشد.

عوارض عمومی قرص دمیترون

یبوست، اسهال ، تب، سردرد، درد در ناحیه شکم و معده، سوزش، خارش، گیجی، خواب‌آلودگی، خشکی دهان، احساس سرما، خستگی و ضعف غیر معمول

کاربرد قرص دمیترون

قرص دمیترون (Demitron) به منظور جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ ایجاد شده در جراحی، شیمی درمانی سرطان یا درمان با اشعه استفاده می‌شود. همچنین اگر خانم‌های باردار حالت تهوع شدیدی داشته باشند می‌توانند با تجویز پزشک خود از دمیترون استفاده کنند.

تداخل دارویی با قرص دمیترون

داروهای ضدافسردگی، آپومورفین، آنتی بیوتیک‌ها، داروهای ضدویروس، داروهای درمان سرطان، مالاریا و ایدز

نام های دیگر قرص دمیترون

Zofran – Zofran ODT – Zuplenz – ondansetron

آشنایی با قرص دمیترون

دیمترون نام تجاری قرص اندانسترون می‌باشد قرص دمیترون در انواع اشکال و دوزهای متفاوت موجود می‌باشد. در قرص دمیترون یک نوع ماده شیمیایی به نام سروتونین وجود دارد که باعث جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ می‌باشد. کاربرد عمده قرص دمیترون به تنهایی یا با استفاده از دیگر قرص ها برای جلوگیری از تهوع بعد از شیمی درمانی و پرتو درمانی برای بیماران سرطانی می‌باشد.دمیترون برای جلویگری از حالت تهوع برای خانم‌های باردار نیز استفاده می‌شود. اگر خانم های باردار حالت تهوع شدیدی داشته باشند می‌توانند با تجویز پزشک خود از دمیترون استفاده کنند. از دیمترون برای بعد از عمل جراحی و جلوگیری از حالت تهوع بعد از آن از دمیترون استفاده می‌باشد. دمیترون باید با تجویز پزشک استفاده شود و استفاده آن بدون اطلاع پژشک ممکن است مشکلات زیادی به همراه بیاورد. در صورتی که بیمار در حال مصرف داروی آپومورفین است, نباید از قرص ضد تهوع دمیترون استفاده کند. همچنین در صورت هر گونه حساسیت به این دارو و یا داروهای مشابه مانند dolasetron , granisetron , palonosetron باید از مصرف این قرص اجتناب شود. به علاوه اگر بیمار سابقه ابتلا به بیماری های کبدی یا سندرم کیوتی دارد, قبل از مصرف قرص دمیترون پزشک را باید از بیماری های خود مطلع سازد. در غیر این صورت, مصرف این دارو ممکن است سبب بروز عوارض جدی شود که سلامتی را به خطر می اندازد

راهنمایی در مورد مصرف قرص دمیترون

قبل از مصرف این دارو در موارد زیر با پزشک مشورت کنید : – در صورت داشتن سابقه حساسیت به این دارو یا داروهای دیگر ، غذاها ، مواد محافظ و رنگها . – در صورت مصرف هر نوع دارو. – در صورت داشتن جراحی شکم ، بیماری کبدی و فنیل کتونوریا.

مقدار مصرف قرص دمیترون

مقدار مصرف هر دارو توسط پزشک تعیین می شود ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر است : برای پیشگیری از استفراغ و تهوع ناشی از شیمی درمانی: بزرگسالان : معمولا ۳۲ میلی گرم یا ۱۵۰ میکروگرم در کیلوگرم ، ۳۰ دقیقه قبل از دریافت داروی شیمی درمانی ، بمدت بیش از ۱۵ دقیقه بصورت داخل وریدی تجویز می شود سپس ۴ تا ۸ ساعت بعد از اولین نوبت ، نوبت بعدی دریافت می شود . کودکان ۴ الی ۱۸ سال : ۱۵۰ میکروگرم بر کیلوگرم ، دارو به مدت ۱۵ دقیقه بصورت داخل وریدی ، ۳۰ دقیقه قبل از دریافت داروی شیمی درمانی تجویز می گردد . سپس ۴ تا ۸ ساعت بعد تکرار می شود . برای پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از جراحی: بزرگسالان : معمولا ۴ میلیگرم از دارو در مدت ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه بصورت داخل وریدی تجویز می شود . این دارو فقط قبل از جراحی مصرف می شود مگر اینکه تهوع و استفراغ بعد از جراحی شروع شود . کودکان ۲ تا ۱۲ سال : ۱۵۰ میکرو گرم بر کیلوگرم برای کودکان با وزن کمتر از ۴۰ کیلوگرم استفاده می شود و برای کودکان با وزن بیش از ۴۰ کیلوگرم مقدار ۴ میلی گرم بکار می رود که در مدت ۳۰ ثانیه تا ۵ دقیقه بصورت داخل وریدی تجویز می شود . * برای پیشگیری و درمان تهوع و استفراغ بعد از جراحی ، می توان ۴ میلیگرم اندانسترون را بدون رقیق سازی بصورت تزریق عضلانی یا IM بکاربرد . * برای بیماران دارای نارسائی کبد ، حداکثر دوز مصرفی ۸ میلیگرم در روز می باشد . پایداری: آمپول اندانسترون هنگامی که جهت تزریق وریدی با سرم قندی ۵% ، سرم قندی – نمکی ، سرم نمکی ۹/۰% و سرم نمکی ۳% مخلوط شود تا ۲۴ ساعت پایدار می باشد. دوز فراموش شده: اگر یک نوبت از دارو فراموش شد و تهوع و استفراغی وجود نداشت ، این نوبت از دارو را مصرف نکرده و بقیه را طبق دستور قبلی مصرف کنید ولی در صورتیکه تهوع و استفراغ وجود داشت ، هر چه سریعتر نوبت فراموش شده را مصرف نمائید .

عوارض قرص دمیترون

هر دارو به موازات اثرات مطلوب درمانی ممکن است باعث بروز برخی از عوارض ناخواسته گردد ، اگر چه کلیه این عوارض در یک فرد دیده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از آنها با پزشک مشورت کنید . * عوارضی که در صورت بروز نیاز به تماس فوری با پزشک دارند : درد سینه ، قرمزی ، درد و سوزش در محل تزریق ، تنگی نفس ، خس خس سینه ، تنفس کوتاه و سخت ، بثورات جلدی ، کهیر و خارش * عوارضی که به مرور و با تطبیق بدن با دارو از بین می روند ولی در صورت تداوم و یا شدت یافتن نیاز به توجه پزشکی دارند : یبوست ، اسهال ، تب ، سردرد ، درد در ناحیه شکم و معده ، سوزش ، خارش ، گیجی ، خواب آلودگی ، خشکی دهان ، احساس سرما ، خستگی و ضعف غیر معمول. مسمومیت: در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقدار توصیه شده توسط پزشک ، بیمار بایستی به بیمارستان منتقل گردد .جدی ترین عوارض قرص دمیترون تپش و یا سریع شدن نرخ ضربان قلب یرقان یا زردی پوست و چشم تاری دید و یا از دست دادن بینایی به طور موقت که می تواند از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد علائم افزایش سطح سروتونین در بدن: بیقراری، توهم، تب، سریع شدن ضربان قلب، رفلکس بیش از حد فعال، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، از دست دادن تعادل، غش درد قفسه سینه هیپوکسی یا کم اکسیژنی باید توجه داشت که با مصرف قرص دمیترون، هر یک از این عوارض ممکن است رخ بدهد و سلامتی را به خطر بیاندازد. بنابراین توصیه می شود در صورت مشاهده هر یک از این علائم, سریعا به پزشک مراجعه شود.

بیشتر بخوانید : قرص دیمن هیدرینات ♥ قرص روی ♥ قرص دگزامتازون ♥ قرص دایجستیو قرص دیکلوفناک